Halid Bešlić pravi “veliku zabavu”

Muzička produkcija BHRT predstavlja treći koncert serijala STUDIO N – NARODNI STUDIO. 

U utorak 16.01. u 20h, nastupa popuilarni Halid Bešlić uživo sa gostima uz pratnju Orkestra Muzičke produkcije i benda Autostop.

Za sve pjesme su raspisani posebni aranžmani koji će zajedno sa vrhunskom akustikom studijskog prostora, u kojem se odžava koncert, napraviti večer za uživanje.

Halid Bešlić je rođen 20. novembra 1953. godine u zaseoku Vrapci, kod Knežine, općina Sokolac. Amaterski se počeo baviti muzikom, odnosno pjevanjem još kao učenik osnovne škole, kroz razna kulturno-umjetnička društva, a najduže vremena je proveo u KUD “Zija Dizdarević”. To je potrajalo sve do odsluženja vojne obaveze u bivšoj Jugoslaviji. Nakon povratka iz vojske, svoju estradnu karijeru je aktivirao kroz nastupe u poznatim sarajevskim i drugim restoranima, što je potrajalo nekih 5-6 godina.

Prvu ‘singl ploču’ je snimio 1979. godine od kada počinje njegov uzlazni put uspjeha i popularnosti na bosanskoj, odnosno balkanskoj estradnoj sceni. Rezultat Halidovog rada od 1979. godine do 2003. je 16 snimljenih albuma, kao i dva albuma uživo, koji su prodani u milionskim tiražima raznih nosača zvuka.

Bešlić je održao je na hiljade solističkih koncerata širom svijeta. Jedan je od najomiljenijih domaćih pjevača  u regionu i dijaspori a njegove nastupe karakterišu kao “dernek na Halidov način”. Njegove pjesme su toliko popularne da je postalo sasvim normalno kada publika, tokom koncerta, umjesto Halida emotivno pjeva i pleše.

Ovaj koncert Bešliću će, po svemu sudeći, biti drugačiji i intiman a svima koji budu prisutni obećava 90. minuta najvećih hitova i prvoklasnu zabavu.

Za ovaj koncert vlada veliki interes stoga iz MP BHRT mole sve zainteresirane da se prijave na vrijeme kako bi uspjeli napraviti rezervaciju mjesta.

Lokacija je zgrada BHRT-a, Studio N Muzičke produkcije BH radio 1 realizira živi prenos, a BHT 1 navedeni koncert, snima i odloženo emitira. Ulaz je besplatan uz obaveznu rezervaciju putem telefona 033 408 025 Ili na e-mail adresu muzicka.produkcija@bhrt.ba