Izložba „ZIMSKI VRT“ 10.1 – 24.1.2018. Umjetnička galerija BiH

Izložba savremene japanske umjetnosti

„ZIMSKI VRT“ 10.1 – 24.1.2018.

Ambasada Japana u BiH sa zadovoljstvom najavljuje izložbu savremene japanske umjetnosti pod nazivom „Zimski vrt: Istraživanje imaginacije iza pokreta micropop u savremenoj japanskoj umjetnosti“ (“Winter Garden: The Exploration of the Micropop Imagination in Contemporary Japanese Art”), koja ćebiti postavljena od 10. do 24. januara 2018. godine u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine.

Na izložbi će biti predstavljeno 14 japanskih umjetnika. Svi umjetnicičiji su radovi uključeni u izložbu predstavljaju svaki pojedinačno sebi svojstven pogled na svijet kroz kombinaciju fragmenata koji prožimaju ono zastarjelo ili uobičajeno novim funkcijama ili značenjima, te dijele sličan stil umjetničkog izražavanja. Postavlja se pitanje: „S obzirom da žive u sve globaliziranijem svijetu, i u vremenu kada je teško uspostaviti zajedničke vrijednosti, na koji način japanski umjetnici gledaju na naš savremeni svijet?“. Nadamo se da će posjetitelji „Zimskogvrta“ njegovati razumijevanje i suosjećanje sa poimanjem svijeta i perspektivama umjetnika kroz njihova izložena djela.

 

Izložba će biti otvorena u srijedu, 10. januara 2018, u 19:00 u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine (Zelenih beretki 8).

 

Kontakt:

Ajla Šabić, Asistent za saradnju u oblasti kulture, Ambasada Japana u BiH

Tel (direct): 033 277 520; 063 457 059

embassyofjapan.culture@sx.mofa.go.jp